Miksi minä laulan viihdekuorossa?

Viihdekuoro – mutta miksi juuri viihdekuoro?

Olen laulanut erilaisissa kuoroissa yli puolet elämästäni. Jo ennen laulamista pyörin pikkutyttönä isän mukana mieskuorossa – en laulamassa, mutta äänittämässä esityksiä ja kahvittamassa.

Naiskuoro oli ensimmäinen kuoromuoto, jossa pääsin myös itse laulamaan. Omalla paikkakunnallani ei ollut tarjolla kuin naiskuoro, mieskuoro ja kirkkokuoro. Opiskelujen myötä vaihdoin yliopistokuoroon, jonka kautta pääsin tutustumaan erilaisiin sovituksiin sekä erikielisiin esityksiin. Joskus oli tunne, että mitäköhän tässä lauletaan, kun pelkillä ääntämisohjeilla mentiin eteenpäin.

Kun kotipaikkakunnalleni perustettiin viihdekuoro, olin mukana alusta lähtien. Tunsin heti, että tämä oli juuri minun kuoroni. Ei ihan tiukkaa paikallaan seisomista, kappaleissa oli vaihtelua, rytmiä, ilmettä ja toisaalta melkoinen haaste opetella oma stemma riittävän hyvin, sillä esiintymisissä ei käytetty kansioita.

Muutama vuosi meni välissä, ettei minulla ollut kuoroa. Syynä oli se, ettei viihdekuoroa asuinpaikkakunnaltani löytynyt. Elämä toi minut Kotkaan ja jo ennen sopivan asunnon löytämistä otin yhteyttä Hyvän Tuulen Laulajiin, sillä olin kuullut heidän lauluaan Viihdekuoropäivillä. Kysyin, saisinko tulla mukaan ja onko laulukoetta. Pääsin mukaan ja nyt olen ollut jo viisi vuotta tässä mahtavassa porukassa.

Miksi viihdekuoro? Kaikki kuoromuodot ovat hyviä, mutta tämä tuntuu edelleen siltä ”minun jutulta”. Kuuntelen paljon kotimaista viihdemusiikkia, savikiekkojen ajalta nykypäivään. Viihdekuorossa otetaan harjoittelu tosissaan, mutta hyvällä huumorilla ja naurun kanssa. Yhdessä tehdään ja yhdessä nauretaan. Erilaiset ihmiset yhdessä tekemässä jotain sellaista, että kun harjoituksista lähtee kotiin, hyräilee vielä kotimatkan ja joskus jopa seuraavan päivän.

Hyvässä ja mukavassa porukassa viihdytään. Meidän kanssamme pääset viihtymään ja tuntemaan onnistumisen iloa.

Eeva, eturivin altto, puheenjohtaja

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s