Mitä musiikki merkitsee minulle?

Olen todennut, että minulla on rytmivika: pienestä asti olen laulanut, soittanut ja tanssinut. Vieläkin – yli 50-vuotiaana – musiikki saa minut elämään rytmin tahdissa. Kuorolaulajana paikallaan pysyminen on usein hankalaa, kun tekisi mieli naputtaa jalalla tahtia tai keinua valssin tahdissa.

Katselin televisiosta laulukilpailua, jossa muutama laulaja todella pysäytti kuuntelemaan. Upeaa, että elämässä on lauluja ja esityksiä, jotka koskettavat ja saavat kyynelkanavat aukeamaan.  Aina ei ole merkitystä sillä, onko esitys täydellinen – enemmän merkitsee tunnelma ja tulkinta, jotka parhaimmillaan uppoavat suoraan sieluun ja sydämeen.

Toisinaan kuorolauluissakin on sellaisia lauluja, jotka puhuttelevat, ja laulaja kokee ne hyvinkin omakohtaisesti. Laulettu teksti tai pelkkä sävel aiheuttaa jonkinlaisen – joskus syvänkin – tunnekuohun ja laulu on ensin pakko itkeä itsestä ulos. Vasta itkun jälkeen laulun on ottanut omakseen ja sitä pystyy laulamaan, tulkitsemaan. Yksi tällaisista lauluista minulle on ollut Timo Koivusalon sanoittama ja Saija Palinin säveltämä ”Jotain jää” elokuvasta ”Kaksipäisen kotkan varjossa”.

”Suru suurempi kuin jos jokin luotain sut veisi pois, olis vain, ellei koskaan kohdattu ois.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s