Kesä ja loma

Musiikki ja laulaminen, eipä niistä oikeastaan voi ottaa lomaa. Kuorolaisen kesäloma on se aika vuodesta, jolloin ei ole normaaleja harjoituksia kerran viikossa. Kuorolaisen kesäloma on myös sitä, ettei tapaa ihanaa hälisevää ja pälisevää ryhmää kuorolaisia yhteisen asian ääressä – laulamassa.

Kesälomaan toki mahtuu yhteisiä yhteislauluhetkiä tai – retkiä, joissa nautitaan musiikista ja ystävyydestä. Nauretaan yhdessä yhteisille muistolle ja kokemuksille. Osa harrastajista saattaa käyttää kesänsä laulukurssilla tai vaikka kesäteatterin lavalla. Musiikki on kuitenkin mukana jossain muodossa.

Tänä kesänä Viihdekuoro Hyvän Tuulen Laulajilla on ollut mahdollisuus osallistua Merikeskus Vellamon juhlavuoden tapahtumaan Pop Up -kuoroon. Olemme saaneet laulaa yhdessä vanhojen ja uusien ystävien kanssa upeassa Venehallissa. Kokemus on ollut innostava ja rento sekä toisaalta hieman vaativa: Pop up -kuoro osallistuu Meripäiväparaatiin Vellamon edustajina ja tekee lopulta yhteislaulukeikan museovene Tarmon kannelle. Osallistumme siis kesän ehkä kotkalaisittain tärkeimpään kesätapahtumaan ja vieläpä paraatipaikalla. Samalla juhlistamme Vellamon 10-vuotisjuhlaa ja saamme olla kulttuurin tuottajia sekä kuluttajia.

Mitä pidemmälle kuorolaisen kesäloma kuluu, sitä useammin mieleen tulee ajatus, että kohta harjoituskausi alkaa. Pääsee näkemään ystävät, kuorolaiset, nuotit. Pääsee laulamaan, nauttimaan, harrastamaan ja kehittymään yhdessä ja tavoitteellisesti johdettuna. Minun tarvitsee tulla paikalle, osallistua ja kantaa se minun oma pieni vastuuni kuorosta – moniäänisestä musiikkia tuottavasta ryhmästä.

Siis jos harkitset harrastetta, josta saa kesälomaa, valitse kuoro. Viihdekuoro Hyvän Tuulen Laulajat jatkavat elokuussa harjoituksia. Syyskuun alussa siirrymme Kotkan Opiston ryhmänä uuteen harjoitustilaan Opintokeskus Karhuun tiistai iltaisin. Tule kokeilemaan ja nauttimaan hyvästä seurasta sekä oppimisen ja osaamisen ilosta meidän kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s