Muiden kuorojen konserteista

Menisinkö konserttiin – toisen kuoron konserttiin?

Monesti kuulee harjoituksissa huokailtavan, että olisi kiva, jos konserttiin tulisi kuulijoiksi myös muiden kuorojen laulajia. Konsertissa tulee joskus seurattua, onko paikkakunnan muista kuoroista yhtään kuulijaa. Joskus on ja joskus ei. Miksi kannattaisi lähteä kuuntelemaan?

Itse käyn mielelläni toisten kuorojen ja musiikkiryhmien konserteissa. En mene sinne pelkästään selvittääkseni, mitähän he ovat opetelleet ja miten onnistuvat ne esittämään, vaan myös sen takia, että voisin nauttia kokonaisuudesta. Harjoiteltua esitystä on ilo kuunnella ja katsoa, ja toisen kuoron harjoittelua on mukava tukea pääsylipun hinnalla.

Kävin jonkin aikaa sitten kasvattiviihdekuoroni konsertissa. Ilahduin tavatessani aikaisempia kuorokavereita sekä nautin konsertista kokonaisuudessaan. Ohjelmassa oli samoja kappaleita, mitä meillä Hyvän Tuulen Laulajissa lauletaan, ja pari samaa sovitustakin. Kuinka mukava oli kuulla erilainen versio näistä. Kiinnitin huomiota laulajien ilmeisiin sekä muihin visuaalisiin seikkoihin.  Ajatusten heräämisen lisäksi oli antoisaa antaa musiikin viedä.

Olen käynyt tänä vuonna myös muiden kuin viihdekuorojen konserteissa, listalle ovat päässeet mieskuorot sekä sekakuorot. Emsi vuonna haaveilen kuulevani naiskuoroa tai lauluyhtyettä, puhallinorkestereita, jazzia ja big bändiä unohtamatta. Erilaisten esittäjäryhmien seuraaminen avartaa ajatuksia ja joskus huomaan ajattelevani, että meillä tämä tehtäisiin toisin. Toisten konserteissa käyminen tekee hyvää itselle, aivoille ja musiikilliselle kehittymiselle. Aina ei tarvitse olla siellä lavalla ja miettiä, miksei muita laulajia näy katsomossa. Voi myös itse lähteä kuuntelemaan muita ja toivoa, että siten joku heistäkin tulee kuuntelemaan meitä.

Seuraavalla kerralla kun joku kysyy ”Lähdetkö kuuntelemaan kuoron konserttia?” vastaa kyllä.

 

Eeva

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s