Tule meille vaan, meillä lauletaan!

Tule meille vaan, meillä lauletaan

Kuorolaulaminen tekee hyvää sydämelle, aivoille, ajatuksille ja rohkeudelle. Jos sanonta nauru pidetään ikää pitää paikkansa, tuottaa viihdekuorolaulaminen meidän kuorossamme lisää vuosia! Meillä tehdään viihdyttävää musiikkia, ei liian tiukkapipoisesti, mutta määrätietoisesti. Yksi niistä määrätietoisen ja hyvän tason tavoitteista näkyy esimerkiksi siinä, että Viihdekuoro Hyvän Tuulen Laulajat esiintyvät lähes aina ilman kansioita. Haluamme siis osata ja myös näyttää osaamistamme sekä paljastaa naamamme esityksissä.

Laulajariviimme mahtuu uusia laulajia ja ohjelmistoon otetaan uusia lauluehdotuksia. Tarkoituksena on siirtyä hissukseen nykyiselle vuosituhannelle, mutta toki ikivihreitä ja tuttuja kappaleita lauletaan edelleen. Iskelmämusiikki on aina ollut sitä, mitä soitetaan radiossa. Kun kuuntelee radiolähetyksiä, niissä kuuluu muutakin kuin 1950-90 luvun musiikkikappaleita, siis siinä tavoitetta viihdekuorolle – mars kohden 2000-lukua.

Laulajaksi taas pääsee, jos Sammy Babitzin sanoin ”nuottikorvaa luotu” ja hieman viitseliäisyyttä opetella sanat ja stemmat. Pelkkä kerran viikossa harjoituksissa laulamien ei välttämättä riitä, vaan välillä on hyvä katsella nuotteja tai vaikka kuunnella äänitettyä stemmaa harjoituksista. Äänitteen voi tehdä itse vaikkapa kännykällä tai minitallentimella tai sitten voi kysyä, jos saman äänen kaveri auttaa äänitteen tekemisessä. Kokemuksesta voin sanoa, että äänitteen mukana laulaminen nopeuttaa sanojen oppimista huomattavasti ja kun osaa sanat, laulaminen on nautittavaa, kun ei tarvitse pinnistellä muistiaan vaan voi vaan nauttia laulamisesta.

Kiinnostuitko viihdekuorolaulamisesta. Voit tulla mukaan tutustumaan ihan tositarkoituksella tai sitten tutustumaan ja kuulostelemaan. Ääninäytteen antamisesta voi sopia samalla kuoronjohtajan kanssa. Ääninäytteen tai koelaulun tavoitteena on kuulostella ääniala ja määritellä oletko sopraano, basso, tenori vai altto. Aikaisempi kuorolaulukokemus on hyvä suositus, mutta nuotinlukutaito ei ole edellytys. Voit myös ottaa yhteyttä suoraan kuoronjohtajaan tai laulajaan ja kertoa, osaamme varata tuolin sinulle valmiiksi.

Tervetuloa laulamaan viihdekuorossa, meidän kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s